20160225_094723

Stichting SchuldHulpbuddy  helpt u bij het bij het in kaart brengen van uw financiële situatie.
Bijna 30 procent van alle Nederlandse huishoudens heeft een betalingsachterstand. Een kleine achterstand is vaak nog wel op te lossen met wat spaargeld of door even wat minder uit te geven.  Maar met grote achterstanden lukt het u misschien niet meer om aan uw betalingsverplichtingen te voldoen.  U heeft dan een financieel probleem.

 

Wanneer zijn schulden een probleem?
Niet elke schuld is een probleem. Het wordt pas een probleem als u:
• langdurig niet kunt voldoen aan uw financiële verplichtingen;
• meerdere betalingsachterstanden heeft;
• een betalingsachterstand heeft van meer dan twee maanden voor de:

  • Hypotheek
  • Energie
  • Water
  • zorgverzekering of WA-verzekering
  • inboedelverzekering;

• geen eigen geld heeft om de schuld mee te betalen;
• niet weet hoe u zonder hulp aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen of hoe u leningen kunt afbetalen.


Actie ondernemen
Het is belangrijk dat u aan de slag gaat met uw schulden. Niks doen verergert het probleem in rap tempo.  Denkt u bijvoorbeeld eens aan een achterstand op de betaling van de huur of hypotheek. Doet u niks dan kunt u zelfs op straat komen te staan. Dit kunt u voorkomen door op tijd zelf aan de slag te gaan met uw schulden of hulp te zoeken.

Met de hulp van SchuldHulpBuddy aan de slag 
Heeft u schulden? Voorkom erger en onderneem actie. Met het contactformulier kunt u zich aanmelden voor begeleiding door onze buddy’s.

Uw financiële situatie in kaart brengen
Wij helpen u uw financiële problemen in kaart te brengen en maken een overzicht van uw schulden, inkomsten en uitgaven.

Contact opnemen met schuldeisers
Wij helpen u contact op te nemen met uw schuldeisers en spreken af wanneer en hoe u uw schuld gaat aflossen. Kunt u het bedrag niet in één keer betalen, dan doen we een realistisch betalingsvoorstel.

Schulden voorkomen
Inzicht in uw budget, inkomsten en uitgaven is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde financiële huishouding. Weet u hoeveel u precies kunt besteden na de betaling van alle vaste lasten? En wist u dat rood staan tussen de 8 en 15% rente per jaar kost? Deze rente is vele malen hoger dan u op uw spaarrekening ontvangt.

Hoe zorgt u dat u weet hoeveel u te besteden heeft? En hoe voorkomt u dat een kleine schuld of enkele kleine schulden oplopen tot een groot probleem? Houd grip op uw uitgaven en houd rekening met onverwachte uitgaven of minder inkomsten. Een overzichtelijke administratie helpt daarbij.

Administratie bijhouden
Het bijhouden van een goede en overzichtelijke administratie is heel belangrijk. Afschriften, rekeningen, loonstroken enz. opbergen in ordners is vaak eenvoudiger en minder tijdrovend dan wordt gedacht en kan een hoop problemen voorkomen.

Wij helpen u met maken van een actieplan waarmee u zelf uw schulden kunt aanpakken.